Å trene hunder

Å trene hunden din er positivt for både hund og eier. Dette skaper et bånd mellom hunden og deg selv, og man har mye bedre kontroll hvis det skulle oppstå situasjoner med for eksempel andre hunder eller folk som er redd for dem.

Det er viktig å starte med mental trening av hund allerede ved tidlig alder. Dette er så hunden lettere skal ha forståelse for når den lærer nye ting allerede fra den er valp. Det er greit å alltid belønne hunden ekstra godt når den lærer nye ting, for da trigger man ønske om å lære mer hos hunden.

Ikke bare hodet til en hund skal utvikles. Den har en nese som fanger opp hundretalls flere ting en våres egen nese, så det er viktig at hunden får lov til å bruke denne så aktivt som mulig. Gå turer ute i naturen er en veldig bra ting å gjør for begge to, da det er aktivt å gå i skog og hunden kan utforske alle de spennende luktene som finnes der ute.

Hvis man aldri har trent en hund før kan det være greit å melde seg på kurs gjennom de forskjellige hundeskolene godkjent av NKK (Norsk Kennel Klubb). Her kan man allerede fra hunden er valp ta del i sosialisering med andre hunder, de helt prekære tingene som å lære hunden å komme når man roper, sitte, ligge og bli på plassen sin. Her lærer man også masse om hvordan man behandler og vedlikeholder hunden sin. Lurer du på hvordan klør klippes? Bare å spørre. Her er det sjeldent noen spørsmål som er for dumme.

Når hund og eier har begynt å skjønne det grunnleggende, er det på tide å prøve seg på litt mer av de utfordrende tingene. Det er alltid lov å gå tilbake der man har trent hunden tidligere, da hunden husker dette stedet som et sted for å lære.