Fotografering – en god hobby

Fotografi er en veldig god hobby å begynne med. Når man tar bilder litt mer planlagt enn det man kanskje har gjort tidligere. Lærer seg triksene for skikkelige nattfoto, og når man sitter med sitt første systemkamera og bare må finne ut alle de forskjellige funksjonene produsenten har klart å pakke inn i kameraet.

Det man først bør gjøre er å få inspirasjon til bilder. Gå på utstillinger, sjekk nettet etter kjente fotografer. Hva fenger mest? Er dette noe du føler du kan videreutvikle? Finn ut hva slags type fotografi som ser mest interessant ut og kjøp utstyr som passer til den type fotografi. Se litt forbi alle disse filtrene rundt omkring, og tenk mer på det kompositoriske i bildene dine. Svart-hvitt er noe alle bør lære seg, for ved slik fotografering ser man kun gråtonene rundt seg, man blir utrolig flink til å lese lyset ute.

Fotografering er både utviklende for kreativitetet, kropp og sinn. Mange klarer å uttrykke mye med bildene sine! Det handler ikke alltid om «snapshotsene», men heller de 3-20 bildene som skal fortelle en hel historie. Start med noe så enkelt som å kanskje fotografere alle de «milepælene» til og fra jobb. Lek med bildene i programmer som Gimp, som er helt gratis å bruke.