Fotografi – en god hobby

Det finnes svært mange hobbyfotografer som virkelig viser frem gode bilder. Og det er ikke uten grunn, fotografi er nemlig en virkelig god hobby som både er relativt rimelig og som de aller fleste kan bli gode på. Men som nybegynner er det enkelte ting som man bør tenke på for å virkelig bli en bedre fotograf, uansett hvilket kamera du bruker.

Man kan bli en god fotograf med alle mulige typer av kameraer. Til og med mobilkameraene i dag er så gode at de kan ta bilder som blir til flotte kunstverk med enkelte grep. Det aller første tipset er at man aldri er ekspert fra begynnelsen. Det gjelder å lese seg opp om fotografering, prate med andre om fotografering og øve – mye. Man må bruke tid på å lære seg å kjenne kameraet og forskjellige motiver.

Et annet godt bildeteknisk tips er å lete etter lyset og ta skarpe bilder. Man bør helst bruke naturlig og godt lys, og være oppmerksom på hvordan skygger og refleksjoner ser ut. Dette gjør bildet mer levende. Bildene må også være fokuserte, hvor det viktigste motivet i bildet blir skarpt. Da gjelder det å ta mange bilder og være konsentrert på å fange gode øyeblikk. Det er nemlig de små øyeblikkene som virkelig skaper gode bilder.

Når man har tatt bildet, redigerer de aller fleste fotografene bildet før de fremkaller det. Ved å benytte et redigeringsprogram som Adobe Photoshop, kan du stille inn for eksempel farger, kontrast og beskjære bildet ditt slik at det blir akkurat slik du ønsker. Når du har skrevet ut eller fremkalt bildet ditt, kan du sette det i en fin ramme og gi det bort i gave eller henge det opp på veggen selv. Du kan finne gode rammer til de beste bildene dine hos for eksempel BGA Fotobutikk.