Hobby gir livskvalitet

Vår verden er i veldig mange tilfeller en stressfull verden. For veldig mange inneholder døgnets 24 timer altfor lite tid. Listen over gjøremål og plikter som skal være unnagjort før dagen er over er uendelig lang, og midt oppi det hele skal barna på diverse fritidsaktiviteter – men før det må det stå middag på bordet også. Det er ikke rart om man da har en fridag med tom timeplan, at dagen går med til å slappe av på sofaen, for å lade opp igjen noen utslitte batterier, som på overtid er i sparebluss.

Selv om en avslappende dag kan være det man trenger, så er man fort i de gamle rutinene igjen. Alle dager er så å si like. Det man trenger er noe lystbetont i livet sitt i form av minst én hobby, og for inspirasjon kan man klikke seg inn på florohk.net, for eksempel. Man skal ikke overdrive antallet hobbyer, slik så at man blir utbrent, men man bør finne noe man synes er morsomt, og som man vil bruke tid på.

Det er hyggelig å ha en hobby som man kan gjøre sammen, men det er desto viktigere å ha en hobby helt for seg selv. Det fine med en hobby er at det kan være så mangt; kjæledyr, jakt, samleobjekter, scrapbooking, foto, sang, sport og slektsgransking er eksempler på hobbyer, men det kan naturligvis være mye annet også. Det viktige er å finne den rette hobbyen for deg, og du vet når du har funnet den rette når tiden går fort, og du koser deg med det du holder på med. Det koster deg ingenting og alt er bare glede. Hobbyen gir deg da en livskvalitet, som gir ny energi og overskudd, og samtidig bryter den opp i hverdagens kjas og rutiner.