Sjakk – en god hobby

Å spille sjakk er for mange en kjempesosial og morsom hobby. Etter Carlsen kom inn på sjakkbanen i verden har dette spillet tatt helt av her til lands. Det er faktisk populært å være i sjakklubben.

Sjakk er et spill som har blitt spilt i over 1000 år. Enda lenger hvis man ser på alle forgjengerne til spillet. Brettet er 8×8 firkanter stort, og man har 16 brikker hver. Det er om å gjøre å ta hverandres konge. Spillet har vært veldig populært hos intellektuelle i den utviklende verden.

Det er ikke rart dette spiller er så populært. Dette er et spill hvor man må kalkulere flere hundretalls mulige trekk fremover. Når man spiller sjakk er det viktig å tunga rett i munnen og tenke minst like mye på egen hjemmefront som angrepet. Med andre ord, når man spiller sjakk bruker man mye av hodet. Dette hjelper både unge og voksne å utvikle ikke bare hvordan velge riktige strategier men også kalkulering av utfall flere runder fremover i et spill som tar en time å skjønne, men årevis for å bli en mester.

Vår egen Magnus Carlsen har enda ikke blitt vunnet over, og han er regjerende verdensmester i denne nå olympiske sporten.