Sport – en bra hobby

Sport i en eller annen form gir litt krydder til tilværelsen for de aller fleste av oss, enten vi driver aktivt med en idrett eller ikke. I tillegg til fysisk trening er i hvert fall konkurranseidrett symbolsk for så mye i livet, og spiller inn på viktige elementer ved vår livsutfoldelse som styrke, utholdenhet, tekniske ferdigheter og ikke minst det følelsesmessige som gjenspeiler seg i motivasjon, innsatsvilje og selvtillit for å nevne noe.

Så lenge som folk har konkurrert om ulike ting har andre valgt å satse penger (eller kuer eller hus eller ektefeller…) på hva utkommet skal bli, uansett om man er utøver. tilskuer eller bare sitter hjemme i godstolen. I komedien «Silver linings playbook» spiller Robert De Niro en sportsgal bookmaker som ikke mister et sekund av kampene til favorittlaget sitt. Hvis man har lyst til å prøve seg på sportsbetting, men ikke synes at De Niro er helt til å stole på, finnes det etterhvert et stort antall gode nettsider med oddsspill.

Hvis man er en «ordentlig» fan og heier på et spesielt lag eller en bestemt utøver er det gjeveste å komme seg som tilskuer på tribunen til en live kamp eller arrangement – som for eksempel årets fotball-VM. Som vi ser på TV gir det deg også muligheten for å kle deg i ditt lags eller din nasjons farger, og dette gir i tillegg et sosialt element til alt sammen.

For mange av oss er det vanskelig å komme seg til trening i en sport vi er interessert i, om det nå måtte være på grunn av distanse, en travel timeplan eller fysiske eller psykiske handicap. Ingen fare! Sport finnes etterhvert i et så bredt utvalg på fjernsyn og Internett at man nesten kan bli svett bare av å skifte kanaler og prøve å følge med på alt som skjer!