Tjen penger på hobbyen din

Drømmen for mange er å tjene masse penger, men det er minst like mange som drømmer om en jobb de elsker. Det aller beste ville selvsagt være å kombinere favorittinteressen med jobben, og leve av en hobby. Det er ikke alle som lykkes med dette, for noen hobbyer er vanskelige å tjene penger på. Men det finnes også hobbyer som kan gi en god tilleggsinntekt, eller som til og med kan bli heltidsjobb.

Håndarbeid

Salg av håndarbeid har blitt populært etter at internettet kom. På nettsider som ETSY og Epla kan man selge hjemmelagede ting, enten det er strikket, sydd eller heklet. Men når man lager plagg på denne måten, er det også en del utgifter til garn og stoff, derfor er nok ikke inntekten så veldig stor. En bedre løsning kan være å lage mønstre og selge dem. Det er lett å selge enkeltmønstre på nettet, og hvis man er veldig kreativ, kan man samle mange mønstre i en bok. Strikkebøker er blant de mest populære bøkene på det norske markedet for tiden.

Lev av spill

Spill er også en populær hobby, og det finnes flere muligheter til å tjene penger på spill. Den ene muligheten er å bli profesjonell spiller. I Norge er dette forholdsvis nytt, men i mange land er e-sport veldig stort, og de beste utøverne tjener veldig bra.

Men å være e-sportutøver er ikke for alle. Da kan man heller satse på flaks. Å spille hos Videoslots kan faktisk være en lønnsom hobby dersom flaksen slår til. En annen mulighet er selvfølgelig å bli spilltester, men vær forberedt på å sannsynligvis miste lidenskapen for spilling etter et par uker med fulltidsarbeid innen dette.

Lag nyttegjenstander

Hvis man har håndlaget, kan man også selge hjemmesnekrede ting, som fuglekasser, hagemøbler og lignende. Dette kan også gi gode penger, for det er slett ikke alle som har tid til å gjøre slikt selv.